Gustavo Turku

(Marraskuu 2022) ”Jos minulla olisi ravintola, se olisi juuri tällainen.” Se oli muisto minkä veimme kotiin käynnistä turkulaisessa ravintola Gustavossa. Linnakadun päässä sijaitseva välimerellinen ravintola huokuu lämpöä, tyyliä, kodikkuutta ja laadukkaita raaka-aineita. Listalla on annoksia päästä päähän – pintxo-annoksia pieneen nälkään, herkullisia napolilaisia pizzoja ja kauden raaka-aineita kunnioittavia pääruoka-annoksia. 

Raaka-aineiden kirjo on hengästyttävä: vasikkaa, kateenkorvaa, viiriäistä, Iberico-possua, tryffeliä, jänistä. Voisin syödä ihan jokaisen annoksen! Menu vaihtuu kauden raaka-aineiden mukaan, mutta listalla on myös kestosuosikkeja. Viinivalikoima on laaja, mekin esimerkiksi maistoimme ensimmäistä kertaa kreetalaista viiniä.

Ravintolasalin seinää koristaa ehkä jopa hieman hämmentävä rivistö Iberico porsaan ilmakuivattuja kinkkuja, joista saa valita ja maistella sen itselleen sopivimman. Hyvää omaatuntoa tuo tieto, että Iberico porsaat kasvatetaan vapaina niittylaidunmailla Espanjan lounaisosissa. Niittymetsissä kasvaa tammia sekä kastanja-, korkki- ja johanneksenleipäpuita, joiden terhoilla porsaat ruokitaan. Ettäs tiedätte!

Todella vahva suositus, äärimmäisen kovan tasoinen ravintola, jossa myös hyvä hinta-laatusuhde. https://gustavo.fi/