Ruokaretki Tukholmaan

(Huhtikuu 2022) Kauppahallit kertovat aina hyvin kaupungin tarinaa – niin historiaa kuin nykypäivääkin. Niistä onkin tullut ruokaharrastajille turistinähtävyyksiä. Kauppahalleista löytyy myös helposti parhaat ruokapaikat ja kahvilat, sekä paikalliset ruokaerikoisuudet. Myös Tukholma tarjoaa ruokaturistille loputtomasti mahdollisuuksia.

Tukholman fiinimmässä kaupunginosassa sijaitsee juuri remontoitu Östermalmin kauppahalli (ostermalmshallen.se), joka on jo rakennuksena hieno, ja sisällä lukemattomat pikkuputiikit tarjoavat uskomattomia raaka-aineita kotikokeille ja ammattikeittiöihin. Kalaa, lihaa, mausteita, leivonnaisia, juustoja. Eihän niitä kaikkia voi kotiin viedä, mutta ihastelemassa kannattaa käydä. Ei näy kotipuolessa tällaisia herkkuja, ei. Pienenä vinkkinä, kauppahallin kyljessä on design-hotelli Villa Dagmar, josta on suora käynti kauppahalliin. Aivan ihanan näköinen, vaikka meidän budjetti ei siihen tällä kertaa riittänytkään.

Muita käymisen arvoisia toreja ja halleja ovat ainakin Hötorgetin kauppahalli ja sitä ympäröivä tori (www.hotorget.com) sekä tavaratalo NK:n Food Hall -ruokaosasto. Pakko on mainita myös keskustassa sijaitseva ostoskeskus Mood. Se on hyvä esimerkki siitä, miten keskelle kaupunkia voidaan rakentaa positiivista energiaa sykkivä kauppapaikka: sisustus on visuaalisesti rauhoittava ja tyylikäs, ja tunnelma mukava. Täällä viihtyy tovin jos toisenkin, jos ei muuten niin äärimmäisen kutsuvan näköisissä kahviloissa ja ravintoloissa. 

Niin ja löytyyhän Moodista se kotikokkaajan helmi: ruotsalaiskokki Leila Lindholmin kokkipuoti Leila’s General Store. Jos vähänkään olet vinksallaan keittiötarvikkeisiin ja kattaukseen, varaudu kantamaan ostoksia pitkin Tukholmaa! Lue lisää: leilasgeneralstore.com
moodstockholm.se