Ei merta edemmäksi kalaan!

Onko ruoho vihreämpää aidan takana? Löytyykö se paras ravintola aina välttämättä matkan ja vaivan päästä – vai voisiko se löytyä ihan lähimaastosta? No tottakai! Alla muutamia muistiinpanoja Porin ja Satakunnan helmistä, jos vaikka satutte tällä suunnalla etsimään huikopalaa.

Ravintola Kalatori Raumalla ihastutti meidät jo pari vuotta sitten, kun lähdimme naapurikaupunkiin festareille ja yövyimme samassa talossa hotellissa. Ruoka-annokset olivat äärettömän kauniita ja maistuvia, ja kunnioittivat kauden aineksia. Kävimme parin vuoden jälkeen (2022) uudelleen lounaalla ja taso oli edelleen kova! Vahva suositus, taso päihittää suuren osan Suomen kuppiloista!

The Merry Monk on paikallinen gastropubi, jossa sekä miljöö että ruoka saavat Lontoo-fanin sydämen läpättämään. Pubin juuret ovat ihka aidosti Lontoossa, josta omistajapariskunta toi unelmansa ensin Reposaareen, ja myöhemmin Merikarvian Krookaan. Ravintola on auki pääosin kesäaikaan, mutta kannattaa seurata sivuja. Esimerkiksi joskus tarjoavat aidon englantilaisen kello viiden teen! Ehdoton helmi. 

Jos ette tienneet niin Tyrvää on sama kuin Sastamala, ja Vammala. No ei nyt varmaan ihan yksi yhteen, mutta riittävällä tarkkuudella. Joka tapauksessa Sastamalassa järjestetään korkeatasoisia taidenäyttelyitä – ja muutenkin koko seutu on kovin kaunista maisemaa. Itselleni tämä oli ihan outoa naapurustoa, kunnes vuonna 2021 kävimme siellä Marc Chagallin näyttelyssä! Tyrvään Pappila valikoitui lounaspaikaksi, ja ruoka sekä jälleen myös miljöö olivat erinomaisia. Kesäretki-materiaalia, ehdottomasti!

Lisää kohteita tulossa!